Caramelles amb pell de gallina

Com hauria de ser tradicional, però cada cop ho és menys, el Diumenge de Resurrecció i el Dilluns de Pasqua la coral va cantar en diferents indrets les tradicionals caramelles de Pasqua. Cada any és més difícil trobar llocs on anar a cantar-les, ja que a mesura que la gent gran va faltant aquesta bonica tradició, tan arrelada en alguns llocs, en els nostres pobles cada cop es va veient més reduïda.

Enguany, una bona colla de cantaires ens hem mogut per diverses ubicacions de Bigues amb un repertori que ha inclòs les "Caramelles del Pobre Pagès", una versió sui generis de la cançó popular catalana "La filadora", les ja clàssiques en aquestes dates del repertori de la coral "El canó de Palamós" i "Pasqua Florida", més una versió que ha fet el nostre company Tino amb acompanyament a una veu (gràcies per no complicar-nos l'existència) per acordió de la sardana "La Santa Espina", aprofitant que enguany és el 150è aniverari del naixement del seu compositor, n'Enric Morera i Viura.


El diumenge van cantar al Bar Arcís, a la plaça de la Fruita, al Tiberis, al Forn Argemí, a can Roger, al restaurant can Traver, a can Maspons, on fins i tot ens van fer cantar a la capella de la casa, al Flor de Neu i al Superservei Presseguer, on vam anar combinant les quatre peces abans esmentades. El dilluns, dins el tradicional aplec de Bigues al Santuari de Puiggraciós, a més a més de les quatre cançons, amb una sentida "Santa Espina", també vam interpretar, amb tot l'encert que ens fou possible, el "Jo sé" i el "Sóngoro Cosongo", cançons habituals dins el repetori de la coral.

Comentaris

Entrades populars