Musicals per tancar el curs

Musicals per fi de curs
L'11 de juliol vam tancar al Centre Cívic i Cultural de Bigues el curs 2014-15 oferint un concert basat en la interpretació de fragments de conegudes peces del gènere musical, com són West Side Story Choral Suite, A Concert Celebration d'Andrew Lloyd Webber i Mar i cel. En el concert vam estar de nou acompanyats al piano per en Víctor Braojos, que ja havia interpretat per a nosaltres en d'altres ocasions, i es va estrenar acompanyant-nos a la bateria i transmetent molt bon rotllo en Jordi Puig.

El concert, que es va celebrar a les 9 del vespre, va comptar amb una notable assistència de públic, que en bona part no era el que habitualment solem tenir, cosa que ens alegra molt, ja que així ens hem pogut donar a conèixer a més gent. A més a més, vam sortit molt satisfets del resultat final, després d'uns darrers assajos complicats tant per l'excessiva calor que es va partir per aquelles com per la proximitat del concert i el fet que suposava mirar d'embastar-ho tot el millor possible.


West Side Story, de tots conegut, és un musical americà, amb guió d'Arthur Laurents, música de Leonard Bernstein, lletres de Stephen Sondheim i coreografia de Jerome Robbins. Va ser estrenada a Broadway l'any 1957, després de l'èxit teatral va ser adaptada pel cinema, dirigida per Robert Wise, la pel·lícula es va estrenar l'any 1961. El musical va ser innovador: pels balls, que formen part de l'acció dramàtica; per la música molt variada de Bernstein (ritmes llatins, jazz, cançons d'amor de gran bellesa melòdica...) i per la temàtica. És una adaptació de Romeu i Julieta, de William Shakespeare, on la rivalitat entre famílies es substituïda per la rivalitat entre bandes d'adolescents. Situat a Nova York, a mitjans de la dècada dels 50, el musical ens presenta la rivalitat entre els Jets, d'origen anglosaxó i els Sharks, porto-riquenys. El jove protagonista, Tony, membre dels Jets, s'enamora de Maria, la germana de Bernardo, el cap dels Sharks. La versió que nosaltres us presentem: West Side Story. Choral Suite, recull algunes de les cançons més conegudes del musical, amb arranjaments de Mac Huff.

A Concert Celebration, de l'autor Andrew Lloyd Webber, l'obra és un recull de petits fragments de musicals d'aquest compositor: The phantom of the opera, Evita, Jesus Christ Superstar i Cats. El llibret de The phantom of the opera, està basat en l'obra del mateix nom de Gastón Leroux, inspirada en fets reals i en la novel·la Trilby de George du Maurier. La història tracta d'un esser misteriós que aterreix l'Òpera de París per atreure l'atenció d'una jove cantant de qui està enamorat. L'obra combina romanticisme, terror, misteri i tragèdia, que queden reflectís en la música de les diferents cançons. Amb la col·laboració de Tim Rice, autor de les lletres, va compondre Evita i Jesus Christ Superstar. Evita és un musical basat en la vida de la líder política Eva Perón, segona esposa del President de l'Argentina Juan Domingo Perón, segueix la seva carrera artística, l'ascens al poder, els seu treball de caritat, l'involucrament feminista i la seva mort jove. Jesus Christ Superstar, és una òpera rock basada en la narració de la darrera setmana de la vida de Jesús d'acord a l'evangeli de Sant Joan. Per al llibret de Cats, Lloyd Webber es va basar en l'obra de T.S. Elliot Old Possum's Book of Practical Cats (El llibre dels gats hàbils). Quan la tribu dels Jellicle es troben, el seu vell i reverenciat cap n'ha d'escollir un de la tribu que renaixerà en una vida millor. Els candidats felins es van presentant. La vella gata Grizabella es dirigeix als gats per últim cop i la seva crida té èxit i és l'escollida.

Mar i cel és una obra de teatre musical amb text de Xavier Bru de Sala i música d'Albert Guinovart, basada en l'obra del mateix nom d'Àngel Guimerà. Al muntatge teatral fet per Dagoll Dagom va sé remarcable l'espectacularitat de la seva escenografia, i de la seva música. Algunes de les seves cançons són melodies populars en l'actualitat. Aquesta història de pirates i cristians tancats dins d'un vaixell perdut enmig del mar, és una perfecta metàfora del món actual, els habitants del qual seguim entestats en fer-nos la guerra, odiar-nos i destruir-nos. L'acció de Mar i cel se situa en alta mar durant la primera meitat del segle XVII. L'obra explica l'amor impossible entre un morisc, Saïd, expulsat de València quan l'expulsió del moriscos per Felip III i capità d'un vaixell de corsaris i la Blanca, una noia cristiana. Encara que l'amor entre ells serà verdader, es veurà impossibilitat per la diferència de religions entre els protagonistes (islam i cristianisme). Destaca també la simbologia emprada en aquesta obra: El mar és representat per Saïd, un pirata que navega en alta mar on se sent lliure. El cel representat per Blanca una noia cristiana i pura que ha viscut oprimida pel seu pare, un fanàtic cristià. El mar i el cel mai es troben, només a l'infinit.

Comentaris

Entrades populars