I la tercera etapa d'un inici de curs boig: La XX trobada d'acordionistes

XX trobada d'acordionistes de Bigues
Amb el començament del mes d'octubre vam tancar la trilogia d'esdeveniments en què ens hem implicat en aquest intens inici de curs, la trobada d'acordionistes de Bigues, que enguany ha arribat a la vintena edició i ha estrenat ubicació en el calendari, passant de la primavera, com venia celebrant-se tradicionalment, per passar a la tardor, en una època on, habitualment, la coral va més descarregada d'actes.

Com ve sent habitual en aquestes darreres edicions, l'Ajuntament de Bigues i Riells ens ha cedit el local del Casal dels Avis per a poder dur a terme el concert, que és la part que té més visibilitat de cara a la gent. Al ser la vintena edició, des de la coral hem volgut donar-li un caire una mica diferent i vam demanar explícitament als acordionistes si podrien interpretar alguna havanera. Hem mantingut l'ambientació amb taules i servei de bar, que vam estrenar l'any passat, i en la segona part del concert, aprofitant les havaneres, també ens hem animat a fer un rom cremat.


Aquest any hem tingut la participació d'un total d'onze acordionistes, vinguts d'arreu. A més dels intèrprets locals Carolina Oliver, Tino Barba -ambdós, també, companys de la coral-, Hans Móller i Meritxell Chiva, vam comptar amb el saber fer d'en Pep Vancell, Jordi Comasòlives, Andrés Muriana, Miquel Gómez, tots ells vinguts d'arreu de Catalunya i habituals ja de la nostra trobada. Els joves valors Anton Pomés, que s'ha estrenat enguany en la trobada, i Marc Brucet han mostrat què són capaços de fer tot i la seva curta edat. El pavelló internacional ha estat representat per l'italià afincat al Maresme Arrigo Tomasi i pel polonès instal·lat a Osona Zdzisław Grygus, que, tot i no ser un desconegut a Bigues i Riells per la seva participació habitual en la Festa dels Tres Tombs i en la Festa Major de Sant Bartomeu de Mont-ras, sí que era la primera vegada que participava en la trobada d'acordionistes. A la segona part del concert també va participar un grup d'havaneres de la Vall del Tenes, recentment format, on hi forma part en Joan Carles Campoy, de la nostra coral, i companys, també, de la coral de Santa Eulàlia de Ronçana.

Per la coral, la trobada comença ben d'hora al matí preparant la sala del concert, donant-li l'ambientació desitjada -aquest any, una xarxa de futbol i una altra xarxa, juntament amb diverses figures de colors representant motius mariners fetes amb tècniques de papiroflèxia han donat el toc que es pretenia-. Posteriorment, en el local d'assaig de la coral -l'antic parvulari del carrer Montparadís- s'habilita per fer el dinar de germanor entre la coral i els diferents acordionistes, que, a l'hora, en bona part, ja han començat la seva particular trobada també al matí, tradicionalment a ca l'Arcís. Finalment, després del dinar, una mica de gresca i xerinola, amb l'acordió sempre com a protagonista, per acabar amb l'acte central de la trobada, el concert.

El Casal dels Avis va quedar-se petit davant l'afluència de públic, la qual cosa ens fa sentir satisfets per la feina i els esforços dedicats a aquest esdeveniment, un dels més importants del nostre calendari anual d'activitats.

Comentaris

Entrades populars