Bigues s'estrena en el cicle Catalunya Coral

Cants comuns. Foto: Jesús Cano Sánchez
El dissabte 4 de novembre la nostra coral va oferir el primer concert del curs 2017-18. El tradicional concert de tardor, que l'any passat no vam celebrar degut a l'excepcionalment carregat calendari d'actuacions que vam tenir per aquestes dates el curs anterior, aquest any ens ha portat, després de força temps de no fer-ho, a cantar a l'església parroquial de Sant Pere de Bigues, ja que en el Centre Cívic hi havia un altre acte programat, i a estrenar-nos com a organitzadors en el que ha estat la nostra tercera participació en el Cicle Catalunya Coral que anualment organitza la Federació Catalana d'Entitats Corals, que es va trobar representada pel senyor Enric Genescà.

Així, doncs, després de les nostres participacions en aquest cicle visitant els anys 2010 Vilanova de Bellpuig, al Pla d'Urgell, i el 2015 Calella, al Maresme, enguany hem acollit el concert de la Demarcació del Vallès, fent d'anfitrions, justament, de cors que han representat les demarcacions que anteriorment ens havia tocat de visitat; justament les de Lleida, amb l'Orfeó Veus del Camp del Soleràs, a les Garrigues, dirigit per Carme Valls; i la del Maresme, amb els cors Llaç d'Amistat, d'Argentona, i Englantina, de Vilassar de Mar, dirigits ambdós per Narcís Perich, i que van cantar plegats. El nostre cor segueix sent dirigit per n'Ariel Seras i en aquest concert hem estrenat pianista, na Laia González, que ha hagut de substituir n'Èric Varas, el nostre pianista habitual aquests darrers temps.

El concert va haver-se d'estructurar d'una manera a l'habitual, ja que es va celebrar just després de la missa de dissabte, a les 8 del vespre. Per aquest motiu, els assajos es van haver de fer abans de la missa, força abans del concert, a partir de les 5 de la tarda, pel qual, l'habitual piscolabis de després dels concerts es va traslladar a abans del concert, i va consistir en una xocolatada de la que va encarregar-se'n en Pep Solà i en Pere Castells.

En aquest concert, degut a la situació actual del nostre país, els membres de la coral vam decidir prescindir de la clau de sol que solem portar i la vam substituir pel llaç groc. Pel mateix motiu, els cors participants en el concert vam acordar, juntament amb el representant de la FCEC, finalitzar el concert amb Els Segadors, que no estava inclòs en el programa. La nostra coral va interpretar peces que es van treballar el curs anterior, com són La flor de l'Amarant, Paraules d'amor, Joan del Riu, País petit, Dirait-on i Psalm 150, ja que enguany estem preparant un cicle de concerts de cara al desembre on s'interpretarà l'obra Nadal: Llum i misteri. Aquest cicle de concerts, si res ho canvia, s'iniciarà el 10 de desembre a Santa Eulàlia de Ronçana.

El concert va tenir la cobertura informativa de Vallès Oriental Televisió:

Comentaris

Entrades populars