Setmana Santa, temps de caramelles

Com és tradicional a casa nostra, per Setmana Santa hem tornat a interpretar unes quantes caramelles en diferents indrets de Bigues, com han estat el Forn Argemí, el Tiberis, la Farmàcia Torres, la Flor de Neu, el restaurant can Traver, can Maspons, el Flix, can Presseguer, el Bar Arcís, la parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Bigues i, per finalitzar, el Dilluns de Pasqua, el Santuari de Puiggraciós.

Les caramelles són unes cançons populars típiques de la Catalunya Vella i del nord de la Nova, que es canten per Pasqua per celebrar la bona nova de la resurrecció de Jesús, tot i que també tenen caràcter profà. Els intèrprets o caramellaires són grups d'infants o d'adults que surten a cantar per cases i masies el Dissabte de Glòria al vespre o bé els matins del Diumenge i del Dilluns de Pasqua. S'acompanyen d'instruments diversos; en el passat, recollien ous o diners que la gent els donava amb els quals feien un àpat col·lectiu, principalment ouades, el mateix dia, a la tarda, o uns quants dies més tard. Per a l'ocasió hem agafat una caramella nova i hem readaptat novament "La Filadora" en motiu de la inauguració del Teatre Auditori Polivalent.

En aquests enllaços podeu trobar un petit recull fotogràfic del Diumenge de Pasqua i del Dilluns de Pasqua.

Comentaris

Entrades populars