Visita de la Coral Carravieso de Rincón del Soto (la Rioja)

Avui dissabte 26 de maig, les corals Santa Eulàlia i l'Amarant de Bigues han cantat plegades sota la direcció del director de les dues corals, n'Ariel Seras. Aquest fet es deu a que el llarg cap de setmana de Sant Joan de 2011, les dues corals viatjaren plegades a la Rioja per tal de fer un concert a Logroño i per a cantar la missa de Corpus a Rincón de Soto.

Aquest cap de setmana, la Coral Carravieso, de Rincón de Soto, de la qual tenim molt bon record per la seva bona acollida ia tenció que ens donaren durant la fugaç estada que vam fer a la seva població, ens han retornat la visita.


La Coral Carravieso va començar la seva marxa com a associació coral l'any 1992, tot i que anteriorment la majoria dels seus cantaires pertanyien al cor parroquial.

Durant aquests anys, la coral Carravieso ha participat en diverses concentracions i certàmens corals amb resultats molt satisfactoris: ha participat en cicles de sarsuela i òpera que es celebren a la Rioja juntament amb la Banda Municipal de Calahorra, en el festival coral de Saint Vincent de Tyrosse (Aquitània, França), en un recital a Andorra en representació de la Rioja el dia de la Hispanitat, en la primavera cultural de l'Olleria de València, en cicles de música coral de la Rioja i de la Rioja Baja, en el Día del Canto Coral, organitzat per la Federación de Coros de la Rioja, i en un certamen d'havaneres celebrat a Cudillero (Principat d'Astúries). També ha realitzat diverses actuacions d'àmbit local i intercanvis músico-culturals amb altres comunitats autònomes del país.

El seu repertori contempla diverses obres de polifonia religiosa i profana de diversos autors, sense oblidar les obres populars.

 En l'actualitat, la coral compta amb 35 veus mixtes dirigides des de 2004 per Eduardo Peña Hernández, professor de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament i professor de trompa. Va dirigir la banda de música d'Olite, i actualment és el director de la Banda Municipal de Música de Calahorra.

El programa que s'oferí en aquesta jornada fou:

Corals Santa Eulàlia i l'Amarant
1.- Go tell it on the mountains (H. Smith)
2.- Paraules d'amor (J.M. Serrat/F. Vila)
3.- El cavaller enamorat (Versió coral: À. Colomer)
4.- L'emigrant (J. Verdaguer/A. Vives)
5.- Pare (J.M. Serrat/F. Vila)
6.- Contigo en la distancia (P. de la Luz/N. Zadoff)
7.- Cantares (A. Machado/J.M. Serrat)

Coral Carravieso
1.- Ave Maria (T.L. de Victoria)
2.- Benedictus (S. Ginef)
3.- Signore delle cime (G. de Marzi)
4.- Esta tierra (J. Busto)
5.- Adiós (J.I. Prieto)
6.- El abanico (J. Trayter)
7.- O luna (Anònim)
8.- Lágrimas negras (M. Matamoros)
9.- La golondrina (Juárez)

Cants comuns
1.- Canticorum (G.F. Haendel)
2.- Va pensiero (G. Verdi)

Comentaris

  1. La presentació es va fer exclusivament en català. Com a deferència pels convidats crec que s'hauria hagut de fer, també, en castellà.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars