Rèquiem de Cherubini

Requiem de Cherubini
Instagram de Jesús Cano Sánchez
Uns quants dels cantaires de la coral l'Amarant, juntament amb altres cantaires vinguts d'altres corals, bàsicament del Vallès, van participar en el concert participatiu en què es va interpretar el Rèquiem de Cherubini organitzat pel Centre d'Estudis Musicals Da Capo de la Garriga.

El Rèquiem en do menor per cor mixt va ser compost el 1815 per Luigi Cherubini i estrenat el 21 de gener de 1817 a l'Abadia de Sant Denís en la memòria del rei Lluís XVI i per commemorar l'aniversari de la seva execució. Va tenir un gran èxit, tot i que també va ser polèmic per l'ús d'un cor mixt, fet que no va agradar a les autoritats religioses de l'època.

En aquesta ocasió, sota la direcció de Gabriela Zabala, s'han efectuat dos concerts, un a l'església de Sant Gaietà de Barcelona el diumenge 18 de març i el diumenge de Rams al teatre El Patronat de la Garriga, en un dia convuls per la situació política del país, per la qual cosa es va llegir un manifest abans de la celebració del concert i que, sens dubte, va afectar a l'assistència de públic.

Es farà una tercera interpretació el diumenge 9 de setembre a Palau-Solità i Plegamans.

Comentaris

Entrades populars