Retrobament d'amics a Bigues

El concert de primavera d'enguany es va convertir en una
diada de germanor entre les tres corals participants
El diumenge 8 d'abril va tenir lloc al Centre Cívic i Cultural de Bigues l'habitual concert de primavera de la nostra coral. Per temes d'agenda d'una de les dues corals, hem avançat la data, generalment més tardana, a tot just les primeries d'abril.

Com que les dues corals que ens visitaven provenen de lluny, Guissona i Puigcerdà respectivament, el concert s'ha convertit en una trobada, ja que ambdues corals van passar el dia al nostre poble. Tot i les inclemències meteorològiques, vam poder visitar la capella de Sant Mateu de Montbui i el castell de Montbui, recentment rehabilitat, en una visita guiada per part d'en Jesús Cano, cantaire de la coral, amb la col·laboració desinteressada d'en Xavier Martí, professor de geologia de l'Institut Maria de Bell-lloc, de Bigues. Acte seguit, un dinar de germanor al gimàs de l'escola el Turó, també de Bigues, cuinat per Menjar Cas-Solà, que també foren els encarregats de la xocolatada posterior al concert.

La coral Doll de Veus de Guissona és un cor molt jove amb qui vam contactar i fer amistat l'any passat arran de la nostra estada d'un cap de setmana la població d'El Llor (la Segarra), on vam oferir un concert juntament amb ells i que ja vam aprofitar l'avinantesa per convidar-los a cantar a Bigues.

Amb la coral Cerdanya Canta la relació ve de molt més lluny, inclús amb forts vincles d'amistat entre alguns dels cantaires d'ambdues corals, i no era la primera vegada que ens ha visitat. La darrera visita va ser arran del traspàs de la Rosa Maria Esteban, presidenta llavors de la nostra entitat, i d'aquí a quinze dies serem nosaltres el que viatjarem a Puigcerdà, on tampoc serà la primera vegada que ens hi desplacem per cantar.

Ja estrictament referent al concert, la coral va estrenar dues peces, O fly not, love, de Thomas Morley, i L'estaca, arranjament coral de Manuel Oltra sobre la conegudíssima cançó de Lluís Llach. També va reestrenar, després de molts anys de no fer-la, el Berimbau de Vinícius de Moraes i Baden Powell. Vam completar el nostre repertori amb el Senyor Sant Jordi i la tradicional nord-catalana Joan del riu. El Rossinyol va ser el cant comú.


Comentaris

Entrades populars