XIX Trobada (o I Festa Major) d'Acordionistes de Bigues

El proppassat dissabte va tenir lloc la XIX Trobada d'Acordionistes de Bigues i Riells, com ve essent tradicional en aquestes darreres edicions, en el Casal d'Avis del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues, espai que, com sempre, ens ha cedit l'Ajuntament de Bigues i Riells.

Aquesta edició va tenir un augment d'acordionistes participants respecte anteriors edicions, i també va comptar amb la novetat de l'ambientació del local, més propera a un envelat de Festa Major que a un tradicional pati de butaques (o, millor dit, de cadires, que és del que es disposa), canvi d'ambientació proposat, en bona part, per l'Ajuntament.


Habitualment, la trobada s'organitza el primer dissabte de maig, però, enguany, degut als compromisos de la coral, que per aquestes dates viatjarà a Saint-Lys (França) ja que hi té un concert programat, s'ha avançat quinze dies. Xandri Montasell i el jove Marc Brucet s'han estrenat en la nostra trobada encisant al públic i compartint cartell amb els ja tradicionals Lluís i Josep Armengou, Miquel Gómez, Pep Vancell, Arrigo Tomasi i els locals Hans Móller, Meritxell Chiva i Tino Barba. També hi ha haver la col·laboració d'en Quim Bigas, que va cantar unes havaneres acompanyat per en Tino. El concert, que es va allargar més de dues hores amb interpretacions i duets de tota mena, va cloure amb la participació d'en Jordi Comasòlives, un altre dels clàssics de la trobada, que va rebre un petit detall per part de la coral degut al seu proper canvi d'estat civil.

El concert va finalitzar amb la presència dels acordionistes i de la coral l'Amarant a l'escenari interpretant, en motiu de l'Any Morera, la coneguda sardana "La Santa Espina", en una versió arranjada per a acordió i una veu per en Tino Barba i que ja vam estar interpretant per les caramelles d'enguany. Ja, fora de programa i de manera absolutament improvitzada, l'Himne Nacional de Catalunya, "Els Segadors", va suposar el colofó final al concert.

Des de la coral estem molt satisfets del desenvolupament en general de la jornada i del concert en particular, així com de les novetats introduïdes, que esperem que puguin tenir continuïtat ja que considerem que han tingut molt bona acceptació i poder millorar aquells aspectes en els que haguem pogut quedar-nos coixos. Així, doncs, agrair a l'Ajuntament les idees proposades i, el més important, als acordionistes participants i al públic assistent, ja que sense ells aquesta bonica festa no seria possible i nosaltres no la prepararíem amb tanta il·lusió.

Comentaris

Entrades populars