35è Festival de Cant Coral de Centelles

El diumenge 7 de juny, la Coral l'Amarant va ser una de les corals convidades per la Societat Coral la Violeta, de Centelles (Osona), per participar en el Festival de Cant Coral que aquesta entitat coral organitza anualment a Centelles. L'acte, que va tenir lloc a l'església parroquial de Santa Coloma, coneguda perquè per la festivitat de la santa, el 30 de desembre, s'hi celebra la Festa del Pi, una festa declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya (actualment reclassificada a Festa Patrimonial d'Interès Nacional) en què un pi és penjat cap per avall sobre l'altar major amb cinc poms de pomes i neules lligats a la brancada fins a la diada de Reis.

En la 35a edició d'aquest festival, a més a més de la coral amfitriona i nosaltres, van participar-hi, també, la veïna Coral lo Lliri de l'Ametlla del Vallès, la Coral Clúster de Dosrius i la Coral la Nota de Mataró. Nosaltres vam ser la tercera coral en actual, rere l'amfitriona i lo Lliri, i posteriorment van cantar les dues corals maresmenques. Davant d'algunes baixes de la coral, vam tenir alguns reforços, alguns d'improvitzats en el darrer segon, als quals agraïm des d'aquí la seva col·laboració.

El repertori que vam interpretar és La flor de l'Amarant (Josep Maria Roger / Joan Serra), Pare (Joan Manuel Serrat / Francesc Vila), Joan del riu (Tradicional rossellonesa / Manuel Oltra), Esta tierra (Javi Busto), Contigo en la distancia (César Portillo de la Cruz / Néstor Zadoff) i Cantares (Joan Manuel Serrat / Antonio Machado / Liliana Cangiano).

Com a record vam rebre un test fet per un artista local que recrea el paisatge centellenc amb un petit pi, en record de la tradicional Festa del Pi que hem explicat al principi.

Comentaris

Entrades populars