Un dia a Puigcerdà

Els quatre cors cantant El Rossinyol, dirigits per Ariel Seras.
El passat diumenge dia 22, la nostra coral va desplaçar-se a Puigcerdà, població que feia més de deu anys que no visitàvem, convidats per la coral Cerdanya Canta, retornant la visita que tot just feia quinze dies ens havien fet a Bigues. En aquesta jornada a la capital ceretana, a banda de la coral amfitriona, vam estar acompanyats per la coral Veus de la Terra, de Reus, (el Baix Camp) i per la coral nord-catalana Chante Baho, de Baó (el Rosselló).

Una passejada guiada pels carrers i places de Puigcerdà van ser la continuació d'un esmorzar ben ufanós. Els reflexes de l'estany del Parc Schierbeck i les imatges de les serres del Pirineu i del Cadí amb els seus cims encara farcits de neu vistos des de dalt del Campanar de Santa Maria són imatges que, per si soles, ja justifiquen la visita, a més de poder veure l'animós ambient d'un dia de mercat. També vam descobrir personatges relacionats amb la història de Puigcerdà, com German Schierbeck, el brigadier Cabrinetty o el compositor (i militar) Josep Lluís Ortega Monasterio.

Després d'un amimat dinar de germanor al bar del Poliesportiu, el Casino Ceretà va passar a ser el centre d'operacions de la tarda, ja que és el lloc on es va celebrar el concert. Prèviament al mateix va tenir lloc la presentació del llibre del 22è Premi Literari Vila de Puigcerdà, en la que vam descrobrir, per grata sorpresa nostra, que dos dels cinc dels premiats són vallesans com nosaltres: Saulo Pujolàs, de Cànoves, amb un relat que versa sobre la carbonera, una de les activitats per la que és més coneguda aquesta població situada a peus del Montseny; i Mercè Casellas, de Caldes de Montbui. Centrats ja en el concert, vam repetir el repetori que havíem ofert quinze dies abans a Bigues, amb una celebrada interpretació per part del públic assistent de l'Estaca, arranjament coral de Manuel Oltra sobre la conegudíssima cançó de Lluís Llach.

L'acte es va cloure amb quatre cants comuns, cadascun dirigit per un dels directors de cada coral, un intercanvi d'obsequis entre les corals i un parlament de l'alcalde amfitrió, Albert Piñeira.

Comentaris

Entrades populars