Inaugurat el nou Teatre Auditori Polivalent de Bigues

Les corals i el Cine Club en la inauguració del TAP
Des d'ahir, diada de Sant Antoni, de manera oficial, a Bigues tenim un nou equipament, llargament reivindicat per totes les entitats culturals del poble de Bigues i del municipi de Bigues i Riells, el Teatre Auditori Polivalent, que rep el nom provisional de TAP.

El passat dimarts, les entitats ja vam poder gaudir d'una prèvia del TAP, per valorar-ne les possibilitats i començar a fer les nostres càbales del que hi podrem arribar a fer-hi.

Ahir, però, va tenir lloc la inauguració oficial i, nosaltres, no podíem faltar-hi. La primera actuació va ser la de la jove talent de l'Escola de Música de la Vall del Tenes Júlia Pascual, de només 14 anys, que ens va enlluernar amb dues interpretacions ella sola cantant i tocant el piano. Després, els parlaments preceptius en aquest tipus d'actes (Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès i vice-president de la Diputació de Barcelona, dels regidors José Gómez i Joan Moreno i de l'alcalde Joan Galiano) i actuacions a càrrec del guitarrista Gustavo Them, de la ballarina Sara Abad, del bateria Alfons Bertran, de la flautista Cristina Granera i del contrabaixista Dick Them, intercalades amb la participació de les entitats de teatre, el Cine Club i les dues corals del municipi, la coral Sant Vicenç de Riells del Fai mitjançant Maria Àngels Soldevila i la nostra mitjançant Jesús Cano, que es va declarar "enlluernat" i amb la qual "podrem exercir joiosament d'amfitrions".

Les cares d'emoció, alegria i alguna que altra llàgrima van ser la tònica general de l'acte, amb comentaris de l'estil "Això és Bigues?" a la boca de molts. A més a més, l'alcalde va anunciar que s'obrirà un procés participatiu per batejar la sala, i va proposar, per sorpresa i, també, per satisfacció nostra, el nom d'Andreu Camp, l'avi Andreu, persona molt coneguda al poble i que, entre moltes d'altres coses, va ser un dels grans impulsors de la coral i de les activitats addicionals que fem, com les caramelles per Setmana Santa i la trobada anual d'acordionistes.

La sala, amb una capacitat de 404 persones assegudes i 673 dempeus, doncs, deixa enrere les èpoques en les que habitualment cantàvem a l'església, que sempre ens ha acollit fantàsticament i on diumenge, en motiu del vot de poble de Sant Sebastià, hi cantarem la missa i hi oferirem un petit concert, i ja darrerament, al rebedor/distribuïdor del Centre Cívic, un lloc més cèntric però poc adequat per la nostra activitat.

De moment, i abans que finalitzi el curs, esperem, d'entrada, fer-la servir tres vegades: al març en un projecte conjunt amb la Coral Familiar del Conservatori de Música de Girona, al maig en un projecte complex com és l'òpera La Maternitat d'Elna i, finalment, al juny o juliol amb el tradicional concert de final de curs.

Comentaris

Entrades populars